0800 500 95

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

Republika e Kosovës / Ministria e financave

DOGANA E KOSOVËS

Lajme

Filtro

 • Per_Web_733197.jpg
  10 mars 2017
  Njoftim për eksportuesit Kosovar

  Prishtinë 10 mars 2017 –   Dogana e Kosovës ka filluar me aplikimin e sistemit REX në kuadër të skemës GSP (General System of Preferences) e cila i ofrohet vendeve në zhvillim në këtë rast Kosovës nga Zvicra dhe Norvegjia. Ky sistem u mundëson eksportuesve kosovar që eksportojnë mallra në Zvicër dhe Norvegji që të regjistrohen nga Dogana e Kosovës në këtë sistem ...

 • Per_Web_733197.jpg
  03 mars 2017
  Dogana e Kosovës anëtarja e 181 e Organizatës botërore të Doganave

  Prishtinë 3 mars 2017 – Dogana e Kosovës është anëtarja e më e re e organizatës botërore të doganave. OBD është organizata e vetme botërore dhe ndër organizatat me te mëdha ne bote, e cila përfaqëson 180 shtete. Kosova sjell numrin në 181.   Përmes pjesëmarrjes në këtë Organizatë, Dogana e ...

 • Per_Web_733197.jpg
  27 shkurt 2017
  Dogana miraton normën vjetore për vonesa dhe kamatën kompenzuese në lartësi prej 7,8 %

  Prishtinë 27 shkurt 2017 – me vendim të drejtorit të përgjithshëm duke u bazuar  në neni  223 të kodit Doganor, Dogana ka filluar të aplikojë normën  vjetore të kamatës së vonuar (interesit) dhe kamatës kompenzese për shumë e detyrimeve të papaguara brenda afateve ...

 • IMG_0341
  21 shkurt 2017
  Fuqizimi i partneritetit ndërmjet Doganës së Kosovës dhe asociacioneve të biznesit

  Prishtinë, 21 shkurt 2017 - Fuqizimi i partneritetit ndërmjet Doganës së Kosovës dhe asociacioneve të biznesit është i një rëndësie të madhe për lehtësimin e të bërit biznes për sektorin privat. Kjo u tha gjatë takimit ndërmjet Drejtorit të Përgjithshëm të Doganës të Kosovës ...

 • foto 3.
  16 shkurt 2017
  Vënia e gurthemelit të pikëkalimit kufitar në Merdarë

  Menaxhimi i kufijve sipas standardeve evropiane demonstron përkushtimin e shtetit tonë për integrime evropiane dhe euroatlantike. Republika e Kosovës është ndër shtetet e para të rajonit e cila ka vendosur dhe zbaton politikat e menaxhimit të integruar të kufijve, si një model i avancuar i kontrollit të kufijve, në mbrojtje të ...

 • dsc06596
  09 shkurt 2017
  Mbahet ceremonia e pranim dorëzimit të detyrës së drejtori të përgjithshëm

  Prishtinë 9 shkurt 2017 – sot në drejtorin e Doganës u mbajt ceremonia e pranim – dorëzimit të detyrës së drejtorit të përgjithshëm nga U.D. Fahri Gashi tek drejtori i ri i përgjithshëm z. Bahri Berisha. Gjatë pranim dorëzimit të detyrës Ministri I financave z. Hoti theksoj “Është ...

 • img_0911
  13 janar 2017
  Kapen mbi 25 kg narkotikë në Vërmicë

  Prishtinë 13 janar 2017 – Njësit e Doganës e Kosovës sot në mëngjes kanë arritur të kapin mbi 25 kg narkotikë të llojit marihuanë. Sot gjatë kontrollit të autobusit së linjës Prishtinë – Tiranë - Prishtinë njësitet e doganës kanë selektuar për kontrollimin detal këtë autobusit. Gjatë kontrollës së ushtruar nga oficerët doganor të valixheve të ...

 • dsc_9952
  30 dhjetor 2016
  Dogana me rekord përmbyll vitin 2016

  Prishtinë 29 dhjetor  2016 – Menaxhmeti i Doganës sot mbajti konferencën përmbyllëse të vitit. Gjithashtu në këtë konferencë mori pjesë edhe ministri i financave z. Hoti. “Të hyrat gjatë vitit 2016 patën një performacë të jashtëzakonshme, ne arritëm që të tejkalojmë mbi 1 miliard euro për buxhetin e Kosovës ku kjo shifër paraqet rekord, gjithashtu kjo ...