0800 500 95

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

Republika e Kosovës / Ministria e financave

DOGANA E KOSOVËS

Lajme

image-0-02-05-5d3a8365c46a739f41d45aa34a166bfaa847dc5c04b61031c18960bacf7b921d-V
15 mars 2017

Dogana ushtron kontrolle në një depo ku gjenden edhe sasi të konsiderueshme të mallrave kontrabandë

Mitrovicë 15 mars 2017 –  Njësit e Doganës së Kosovës sot në orët e para të mëngjesit kanë filluar një aksion tek një lokacion i dyshuar për mbledhjen dhe shpërndarjen e mallrave të kontrabanduara, në pjesën veriore të Mitrovicës.  Pas fillimit të kontrollës njësit e doganës kanë gjetur sasi të konsiderueshme të mallrave të kontrabanduara.

Në ketë aksion Dogana e Kosovës është përkrahur nga Policia e Kosovës dhe ATK. Biznesi i cili është kontrolluar ka qenë edhe më herët I dyshuar për veprën penale të kontrabandimit me mallra. Operacioni ka shkuar ne rregull dhe janë evidentuar të gjitha mallrat e dyshuara se janë te kontrabanduara.

Sasia e mallit të ndaluar:

  1. Lengje të gazuara mbi 9000 litra .
  2. Pije alkoolike 1200 litra
  3. Cigare 150.000 copë apo mbi 8000 paketime.

Ndaj personave përgjegjës janë iniciuar kundërvajtjet si dhe rasti ka vazhduar për hetime të mëtejme.